Sportaanbod

Informatie over de RIS sporten met locaties en tijden

Sport en Spel Groepen

Bijna 20 % van de bevolking heeft één of meer chronische ziekten. Hoe ouder je wordt, des te groter de kans op het krijgen van een chronische ziekte.

De RIS biedt voor mensen met hartproblemen en chronische ziekten op verschillende locaties een aangepast aanbod in een sportzaal. Ook hebben we sporters met een hardnekkige blessure, of met ernstige en langdurige vermoeidheid, of een ernstig conditieverlies door bijvoorbeeld een operatie, of fysieke problematiek door bijvoorbeeld Obesitas. Dat betekent dat de oefenstof zo aangeboden wordt, dat iedereen zijn eigen sport en tempo kan bepalen.

In grote lijnen ziet het sportprogramma er als volgt uit: opwarmen d.m.v. loop- of zitoefeningen, balspel bijv. volleybal of badminton, een spel met ballen en pionnen en afsluitend een cooling-down door bijv. fietsen op de hometrainer.

De gezellige Sport en Spel Groepen van de RIS worden geleid door professionele trainers, die ieder jaar verplicht een reanimatie- en A.E.D.-cursus volgen. Daarnaast is er EHBO kennis aanwezig.

Denk je nu: is dat wel wat voor mij? Dan ben je van harte welkom binnen één van onze groepen. De ervaring leert dat mensen soms een zetje nodig hebben om te sporten. Daarom biedt de Sport en Spel Groep van de RIS de mogelijkheid om twee proeflessen mee te doen, om zelf eens te ervaren of het bevalt.

Neem contact op met de ledenadministratie bij voorkeur via de mail ris.sport.rotterdam@gmail.com . Als dat niet mogelijk is kan je bellen met de ledenadministratie tel 06- 454641 61.

Fitness

Tijdens de fitnesslessen ligt de focus op conditietraining, het soepel houden van de ledematen en spieren en het versterken daarvan. Er kan op verschillende manieren bewogen worden: stoelgym, loopoefeningen en met fitnessapparaten. De lessen worden verzorgd door gediplomeerde trainers, assistent-trainers en groepsleiders. Naast de groepslessen wordt er ook persoonlijke begeleiding aangeboden. En natuurlijk zijn de sociale contacten heel belangrijk.

Onze fitnessuren worden gegeven in de fitnessruimten locatie Revalidatiecentrum Rijndam en locatie Prinsenlaan. Hier staan verschillende (aangepaste) fitnessapparaten voor alle doelgroepen. Zo hebben wij de beschikking over o.a. een loopbrug, loopband, hometrainers, roeiapparaten en spierversterkende fitnessapparaten. die geschikt zijn voor de verschillende spiergroepen. Ook worden er met de groep oefeningen gedaan, met en zonder dumbles. Deze oefeningen kunnen ook zittend worden uitgevoerd. Dit wordt ook vaak stoelgym genoemd.

Dit alles onder de deskundige begeleiding van een trainer of fysiotherapeut.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de ledenadministratie, bij voorkeur via de mail ris.sport.rotterdam@gmail.com.  Als dat niet mogelijk is kan je bellen met de ledenadministratie tel 06- 454641 61.

Zwemmen

Zwemmen bij de RIS is therapeutisch zwemmen in verwarmd water van 32˚C. Bewegen in warmer water heeft een gunstig effect op pijnlijke en gespannen spieren en gewrichten. Door de beweegbare bodem kunnen mensen die slecht ter been zijn of in onze waterrolstoel zitten toch eenvoudig het water in. De samenstelling van de verschillende groepen is divers. Met aangepast sport- en spelmateriaal kan iedereen veilig meedoen. Op locatie zijn aangepaste kleedkamers, toiletten, douches en waterrolstoelen beschikbaar.

Er worden beweeg-, loop- en zwemoefeningen gedaan, alsook balspelen beoefend. Begeleiding in en uit het water behoort tot de mogelijkheden. Er kan echter geen hulp worden geboden met omkleden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de ledenadministratie, bij voorkeur via de mail ris.sport.rotterdam@gmail.com.  Als dat niet mogelijk is kan je bellen met de ledenadministratie tel 06- 454641 61.

Wheelchairrugby

Wheelchairrugby is vooral bedoeld voor iedereen met een beperking aan alle vier de ledematen. Hierbij moet gedacht worden aan mensen met een Hoge Dwarslaesie (Neklaesie), Dwerggroei, Spierdystrofie, Polio, Amputaties, mensen met CP (Cerebrale Parese) of andere zenuwaandoeningen. De sport is uitgevonden als alternatief voor rolstoelbasketbal.

Onder de vleugels van de RIS zit CDT, “Crashing Dream Team”, al jaren succesvol in Nederland, maar ook internationaal zijn successen geboekt. Alle trainingen worden verzorgd door meerdere atleten met een ruime internationale ervaring. Bijna alle leden van het Rotterdamse Crashing Dream Team hebben gespeeld voor de Nederlandse selectie Wheelchairrugby.

Lijkt het jou een mooie nieuwe uitdaging om wheelchairrugby eens live te zien en mee te spelen, dan ben je van harte welkom tijdens één van onze trainingen!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de ledenadministratie, bij voorkeur via de mail ris.sport.rotterdam@gmail.com.  Als dat niet mogelijk is kan je bellen met de ledenadministratie tel 06- 454641 61.

Door een tekort aan leden kunnen we nu even geen wheelchairrugby aanbieden.

 

Ons sportaanbod op een rijtje

Fitness

Maandag 19:30 – 20:30 uur locatie Westersingel 300
Maandag 20:00 – 21:00 uur locatie Westersingel 300
Woensdag 18:00 – 19:00 uur locatie Westersingel 300
Woensdag 19:00 – 20:00 uur locatie Westersingel 300

Sport en Spel Groep, voorheen Hart-Trim Groep

Maandag 15:30 – 17:00 uur locatie Wielewaal, Brammertstraat 1

Therapeutisch zwemmen

Maandag 18:00 – 19:00 uur locatie Westersingel 300
(jongeren v.a. 15 jaar)
Maandag 19:00 – 20:00 uur locatie Westersingel 300
Maandag 20:00 – 21:00 uur locatie Westersingel 300
Woensdag 18:00 – 19:00 uur locatie Westersingel 300
Woensdag 19:00 – 20:00 uur locatie Westersingel 300
Woensdag 20:00 – 21:00 uur locatie Westersingel 300
Donderdag 18:00 – 19:00 uur locatie Westersingel 300
(8 tot 18 jaar)
Donderdag 19:00 – 20:00 uur locatie Westersingel 300
Donderdag 20:00 – 21:00 uur locatie Westersingel 300

Er is een beperkte mogelijkheid voor privéles op de donderdag. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

Wheelchairrugby

Maandag 20:00 – 22:00 uur locatie Westersingel 300