VGZ Rotterdampakket

Rotterdammers met een VGZ Rotterdampakket kunnen 16 weken sporten bij één van de Rotterdamse Beweegplusactiviteiten, zoals de Sport en Spelgroep van de RIS. Ook de andere RIS groepen staan open voor kennismaking.

Wat is het kennismakingspakket Beweegplus?

Beweegplusactiviteiten zijn instapactiviteiten die je op een fijne manier en met veel persoonlijke aandacht kennis laten maken met bewegen bij een vereniging. Samen met VGZ is het kennismakingspakket ontwikkeld. U traint 1 keer per week gedurende 16 weken samen met anderen bij een vereniging. Na deze 16 weken zijn er verschillende mogelijkheden om te blijven bewegen. Voordat je gebruikmaakt van het kennismakingspakket kun je één keer vrijblijvend deelnemen aan de Beweegplusactiviteit. Vanaf week 2 gaat het kennismakingspakket van 16 keer in.

 

Hoe zijn Beweegplusactiviteiten opgebouwd?

Tijdens een Beweegplusactiviteit beweeg je in groepsverband en kun je meedoen op jouw eigen tempo. Het belangrijkste van Beweegplus is dat je lekker in je vel zit en het vormt het begin van jouw actieve leefstijl. Je kunt  hier blijven bewegen en werken aan je gezonde leefstijl.
Iedere training bestaat uit:
1. Oefeningen voor kracht, stabiliteit, flexibiliteit en uithoudingsvermogen
2. Verschillende spelvormen
3. Gezellig samenzijn voor of na de activiteit
Tijdens de activiteit is er veel aandacht voor:
– kunnen deelnemen op eigen tempo
– positieve coaching
– samen bewegen, samenwerken en elkaar leren kennen

Wie kunnen gebruikmaken van het kennismakingspakket Beweegplus?

Rotterdammers met een VGZ Rotterdampakket die de eerste stap naar bewegen willen zetten. Het preventiebudget van het VGZ Rotterdampakket bedraagt 400 euro en van het VGZ Rotterdampakket Compact 200 euro. Bekijk op ‘Mijn VGZ’ de inhoud van jouw persoonlijke pakket.

Voor welke leeftijden zijn de Beweegplusactiviteiten?

Er zijn Beweegplusactiviteiten gericht op volwassenen van 19 tot 65 jaar en er zijn speciale activiteiten voor 65-plussers. Rotterdammers die qua leeftijd op de grens van deze groepen zitten kunnen zelf kiezen bij welke activiteit zij zich prettiger voelen. Ben je ouder dan 65 dan ben je uiteraard ook van harte welkom bij de RIS, neem dan contact op voor proeflessen via de Ledenadministratie.

Waar kan ik beginnen met bewegen?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stuur ons een e-mail via info@beweegcoach.nlen we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Waar kan ik me aanmelden?

Neem contact op met het Servicepunt Beweegcoach voor de mogelijkheden bij u in de buurt. Bel of whatsapp naar 06-17327184 of stuur een mail naar info@beweegcoach.nl. U wordt dan zo snel mogelijk geholpen door Ellen van het Servicepunt. Zij zal u vervolgens aanmelden bij de beweeggroep die bij u past!

Hoe verloopt de betaling?

De kosten van het kennismakingspakket Beweegplus zijn € 200. Je kunt gebruik maken van jouw preventiebudget. Check vooraf hoeveel ruimte je nog hebt binnen jouw budget Preventie. Rotterdam Sportsupport zorgt voor de financiële afhandeling met de deelnemende sportverenigingen. Jij hoeft dus alleen het aanmeldformulier in te vullen.

Kan ik via het budget Preventie ook bij andere sport- en beweegaanbieders aan de slag?
Alleen Beweegplusactiviteiten komen voor vergoeding vanuit het budget Preventie in aanmerking. Rotterdam Sportsupport staat voor de kwaliteit van deze activiteiten; gastvrijheid, aandacht voor motivatie van deelnemers, begeleiding van trainers, variatie in sport- en spelvormen en een gezellig moment na het sporten. Uit ervaring weten we dat dit een belangrijke basis vormt voor duurzaam bewegen.