Sport & Spel

Sport en Spel Groepen

Bijna de helft van de bevolking heeft één of meer chronische ziekten. Hoe ouder je wordt, des te groter de kans op het krijgen van een chronische ziekte.

De RIS biedt voor mensen met hartproblemen en chronische ziekten op verschillende locaties een aangepast aanbod in een sportzaal. Ook hebben we sporters met een hardnekkige blessure, of met ernstige en langdurige vermoeidheid, of een ernstig conditieverlies door bijvoorbeeld een operatie, of fysieke problematiek door bijvoorbeeld Obesitas. Dat betekent dat de oefenstof zo aangeboden wordt, dat iedereen zijn eigen sport en tempo kan bepalen.

In grote lijnen ziet het sportprogramma er als volgt uit: opwarmen d.m.v. loop- of zitoefeningen, balspel bijv. volleybal of badminton, een spel met ballen en pionnen en afsluitend een cooling-down door bijv. fietsen op de hometrainer.

De gezellige Sport en Spel Groepen van de RIS worden geleid door professionele trainers, die ieder jaar verplicht een reanimatie- en A.E.D.-cursus volgen. Daarnaast is er EHBO kennis aanwezig.

Denk je nu: is dat wel wat voor mij? Dan ben je van harte welkom binnen één van onze groepen. De ervaring leert dat mensen soms een zetje nodig hebben om te sporten. Daarom biedt de Sport en Spel Groep van de RIS de mogelijkheid om twee proeflessen mee te doen, om zelf eens te ervaren of het bevalt.

Kosten € 140 per jaar

Neem contact op met de ledenadministratie tel 06- 454641 61.