Doelgroep

Binnen de RIS bewegen sporters met veel uiteenlopende problemen, diverse beperkingen en chronische ziekten.

Dit kan gaan om een motorische, auditieve, visuele of verstandelijke beperking. Dit betekent dat alle leden een bepaald mate van beperking of chronische ziekte hebben. Mensen die gewoon bij een reguliere vereniging kunnen sporten kunnen dan ook geen lid worden van onze vereniging. Uiteraard wel als vrijwilliger, ga daarvoor naar de contactpagina, op het contactformulier kan je aangeven wat je graag zou willen doen binnen de vereniging en wat je motivatie is.

Binnen de RIS zijn er meerdere sporten, zodat iedereen een juiste keuze kan maken wat bij hem past. Binnen de sport wordt op individueel niveau gekeken naar wat de sporter aan kan, worden grenzen gesteld en doelen bepaald.

Op krachten blijven, uithoudingsvermogen vergroten, grenzen verzetten, je zelf uitdagen tot hoe ver je kunt gaan, maar ook het onderhouden van flexibiliteit en fijne motoriek kan een doel zijn.
Sporten met een beperking vraagt om specifieke aandacht.

De locatie moet goed toegankelijk zijn, er moet een aangepast toilet en kleedkamer zijn, deuren moeten breed genoeg zijn.

Bij zwemmen moet er een tillift of een beweegbare bodem zijn met waterrolstoelen en het juiste lesmateriaal.

Uiteraard is er ook het juiste materiaal aanwezig om te drijven en oefeningen te doen.

 

Bij fitness moeten apparaten zijn die (deels)te gebruiken zijn vanuit de rolstoel, bij wheelchairrugby moet er een opslagruimte zijn voor de wheelchairrugbystoelen,

Wat verder belangrijk is, is dat de trainer de juiste lessen kan geven en persoonlijke aandacht en oefeningen die voor de sporter goed zijn.

Het contact tussen de sporters zorgt voor verbinding, ze kijken naar elkaar om en zoeken elkaar ook door de weeks weleens op, hebben telefooncontact of drinken voor- of achteraf iets met elkaar.

Kortom : veilig sporten in een gezellige omgeving!

 

Binnen de RIS vinden we het ook belangrijk dat iedereen kan sporten, we houden daarom de

contributie laag. Als het nodig is, kan de sporter ook in delen betalen. 

Het sportaanbod is te vinden op pagina Sportgroepen. Op dit moment is er alleen recreatief en geen wedstrijd sport. Enige jaren geleden was er het wedstrijdzwemmen, bij voldoende interesse zou dit weer kunnen worden opgepakt.

Zou je graag een bepaalde sport doen, en biedt de RIS dat niet aan? Ga naar de contactpagina, op het contactformulier kan je aangeven wat je graag zou willen en wat de reden daarvoor is.