Yoga

Yoga  

Het leven stelt hoge eisen aan lichaam en geest. Soms kan het evenwicht tussen deze twee verstoord raken en daardoor kan onze gezondheid worden bedreigd. Om dit te helpen voorkomen is er een doordacht systeem van eenvoudige oefeningen die ontspanning en nieuwe energie geven en ons in balans houden. Zo’n systeem is yoga.

Yoga is voor iedereen. Yoga is namelijk meer dan alleen het doen van fysieke oefeningen om lenig en soepel te worden. Bij yoga gaat het om bewustwording. Bewust worden van je lichaam, van je adem, van je gedachten en van wie je bent. Tijdens een yoga les beweeg je met aandacht en word je je bewust van jouw eigen mogelijkheden. Je leert jouw grenzen verkennen en erkennen, maar ook jouw grenzen verleggen. De rode draad tijdens de lessen is de beheersing en het bewust zijn van de adem en de ademhaling.

De lessen bestaan uit allerlei oefeningen (asana’s), ontspanningsoefeningen, adembeheersingsoefeningen en meditatie. Dit kan in de rolstoel, op de stoel, of als dat mogelijk is staand en op de mat. Ervaring met yoga is niet nodig.

Door yoga leer je ontspannen; door bewust met het lichaam, de adem, je gevoelens en je gedachten om te gaan. Zo kun je het hoofd meer tot rust brengen en ontspanning aanbrengen in het lichaam. Yoga laat je ervaren hoe het hoofd, hart en lichaam mooi kunnen samenwerken.

.