Yoga

Yoga  

Het leven stelt hoge eisen aan lichaam en geest. Soms kan het evenwicht tussen deze twee verstoord raken en daardoor kan onze gezondheid worden bedreigd. Om dit te helpen voorkomen is er een doordacht systeem van eenvoudige oefeningen die ontspanning en nieuwe energie geven en ons in balans houden. Zo’n systeem is yoga.

Yoga is voor iedereen. Yoga is namelijk meer dan alleen het doen van fysieke oefeningen om lenig en soepel te worden. Bij yoga gaat het om bewustwording. Bewust worden van je lichaam, van je adem, van je gedachten en van wie je bent. Tijdens een yoga les beweeg je met aandacht en word je je bewust van jouw eigen mogelijkheden. Je leert jouw grenzen verkennen en erkennen, maar ook jouw grenzen verleggen. De rode draad tijdens de lessen is de beheersing en het bewust zijn van de adem en de ademhaling.

De lessen bestaan uit allerlei oefeningen (asana’s), ontspanningsoefeningen, adembeheersingsoefeningen en meditatie. Dit kan in de rolstoel, op de stoel, of als dat mogelijk is staand en op de mat. Ervaring met yoga is niet nodig.

Door yoga leer je ontspannen; door bewust met het lichaam, de adem, je gevoelens en je gedachten om te gaan. Zo kun je het hoofd meer tot rust brengen en ontspanning aanbrengen in het lichaam. Yoga laat je ervaren hoe het hoofd, hart en lichaam mooi kunnen samenwerken.

De yogalessen zijn laagdrempelig, plezierig, persoonlijk en op maat. Omdat de samenstelling van de groep divers is in leeftijd en mate van beperking, zijn de lessen met aandacht hierop afgestemd. Zo kan iedereen naar vermogen meedoen en in eigen tempo yoga ervaren.

Je bent van harte welkom bij de yogagroep van de RIS. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze ledenadministratie: 06-45464161.

Kosten € 190 per jaar.

De eerste twee proeflessen zijn gratis. Trek gemakkelijke kleding aan.