Weer voorzichtig starten na de zomer (en corona)

Veel van ons zitten al een behoorlijke tijd stil. Niet alleen waren daar de gebruikelijke zomermaanden waarin minder gesport wordt, maar hebben we dit jaar ook te maken met het COVID-19 virus. Hierdoor hadden we al heel vroeg in het jaar een landelijke stop van sportactiviteiten en is ook het zomersporten dit jaar komen te vervallen.

Hoewel corona helaas nog niet van zins lijkt ons met rust te laten, zijn er inmiddels wel verscheidene versoepelingen in werking gesteld waardoor sporten weer deels mogelijk wordt. Bij de RIS gaan wij weer starten met de Sport en Spel groepen in de Wielewaal en de Wilgenring, en fitness Prinsenland. De sportgroepen in Rijndam blijven helaas voorlopig gesloten.  Samen met Rijndam bekijken we met regelmaat de mogelijkheden om weer te gaan sporten. We sporten altijd met in achtneming van de geldende regels en veiligheidsmaatregelen volgens het RIVM, en de richtlijnen Sportbedrijf en Rijndam.

Omdat het nog altijd een onzekere tijd is vragen wij onze leden om ieder voor zich, maar ook voor elkaar, verantwoordelijk met de huidige situatie om te gaan en de geldende instructies en maatregelen binnen de locaties/groepen te respecteren en op te volgen. Veel van onze leden vallen binnen de risicogroep, houd dus zo veel mogelijk rekening met elkaar. Houd je in het algemeen aan de richtlijnen van het RIVM. Voor de specifieke situatie binnen jouw groep kun je het beste contact opnemen met de betreffende groepsleider.

De sportactiviteiten van de RIS beginnen weer vanaf maandag 31 augustus. Helaas is het voor de locatie Rijndam (Westersingel) dan nog niet mogelijk. Hopelijk kunnen wij daar weer vanaf 1 november terecht, maar er is geen zekerheid. Hieronder een kort overzichtje van de startdata van de verschillende locaties/groepen:
Wielewaal
Sport & Spel – maandagen vanaf  31 augustus
Wilgering
Sport & Spel – dinsdagen vanaf  1 september
Prinsenlaan
Fitness – zaterdagen vanaf  5 september


Westersingel, nog niet gestart met sporten.

Fitness – maandagen vanaf  
Fitness – woensdagen vanaf 
Zwemmen – maandagen vanaf 
Zwemmen – woensdagen vanaf 
Zwemmen – woensdagen vanaf 
Yoga – donderdagen vanaf 

Wheelchairrugby – vanaf maandag 

Groepsleiders sturen voor aanvang van de activiteiten nog de definitieve data en eventuele aanvullende informatie naar hun leden. Houd de mailbox of de WhatsApp dus in de gaten!

Dan willen wij iedereen langs deze weg nogmaals bedanken voor al het geduld, begrip en de saamhorigheid die een ieder in deze lastige periode heeft kunnen opbrengen. Samen gaan wij er het beste van maken en gelukkig kunnen we weer lekker zachtjes aan aan de slag. Want ook bewegen draagt bij aan een gezonde weerstand!